De persoonlijke touch aan jouw bridal look

Wat vind ik dit moeilijk. Laat ik eerlijk zijn, in mijn vak gaat het alleen over leuke en liefdevolle momenten. Maar hier gaan we, houd je vast, dit is een bittere pil. Bruidsparen die in april en mei zouden trouwen weten inmiddels door de laatste persconferentie dat hun bruiloft niet in deze maanden plaats mag vinden. Ik kan me voorstellen hoe jullie je moeten voelen. Dit is ellende. Dit is hard en verdrietig. Je denkt waarschijnlijk: ‘Is dit echt waar?!’ Hoe je eerst nog zo uit keek naar jullie grote dag, moeten jullie nu dealen met een grote teleurstelling. Want hoewel jullie heus wel weten dat gezondheid op 1 staat: dit neemt niet weg dat jullie verdriet hebben omdat mooie plannen nu door de war worden geschopt.
Ook bruidsparen die vanaf juni trouwen zitten met vragen. Mag mijn bruiloft nog doorgaan deze zomer? En wat als het niet door mag gaan, verplaatsen we onze bruiloft dan nog binnen dit jaar, of schuiven we door naar volgend jaar?

Ontwikkelingen

Ik zit niet in een besloten appgroepje met de premier en de topvirologen van Nederland. ‘Niet?’ Nee, helaas. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op rond het virus. Op het moment dat ik dit schrijf is het niet duidelijk of we per 1 juni alles weer op mogen pakken, daarom is het realistisch om na te denken over het verplaatsen van jullie grote dag.

Nieuw plan

Als weddingplanner denk ik met je mee over het maken van een plan B. Want als er één ding is wat ik ben, is het veerkrachtig. Wanneer we de bruiloft verzetten is het hoofdzaak dat we eerst contact zoeken met de andere leveranciers. Ik heb al met veel collega’s uit de weddingbranche gesproken, het gros heeft inmiddels aangegeven kosteloos te willen verplaatsen binnen 2020. Het is een populair jaar om te trouwen, veel leveranciers zijn reeds geboekt voor alle weekenden in het hoogseizoen en zelfs in oktober. Overweeg daarom om te kiezen voor een doordeweekse dag of trouwen in november/december. Zo is de kans groot dat al die leveranciers die jullie met beleid hebben gekozen, mee kunnen verhuizen naar de nieuwe datum.

Verzetten naar 2021

Het zou natuurlijk kunnen dat je de bruiloft wil verplaatsen naar een vrijdag/zaterdag in het hoogseizoen van 2021. Houd er rekening mee dat leveranciers en locaties in dit geval verplaatsingskosten kunnen rekenen tussen de 25%$ tot 75%. Zij kunnen namelijk geen nieuwe bruiloft meer aannemen voor die weekenddag en krijgen zo te maken met omzetderving. Om ervoor te zorgen dat de bedrijven die jullie hebben ingeschakeld voor jullie bruiloft het hoofd boven water kunnen houden, zou je er ook in dit geval voor kunnen kiezen om te trouwen op een doordeweekse dag. Het is voor beide partijen een nare situatie, maar probeer elkaar te helpen.

Verzekering

Heb je tijdig een huwelijksdagverzekering afgesloten? Bekijk hier de voorwaarden van, wellicht vergoeden ze de kosten van het verplaatsen van jullie grote dag wel. Ik adviseer mijn bruidsparen te allen tijde een verzekering af te sluiten. Heb je nog geen verzekering? Sluit er één af, deze kost gemiddeld zo’n 10% van je bruiloftbudget. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen. Weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Want hoewel je je nu niet meer kunt verzekeren tegen de gevolgen van de actuele omstandigheden, zie je nu dat er altijd iets naars kan gebeuren waardoor je bruiloft niet door kan gaan op de geplande dag.

Change the date

Voor de gasten van april en mei geldt dat we de gasten op de hoogte moeten stellen van een nieuwe datum. Of we dit nu doen per mail of per post, we doen het natuurlijk wel in lijn met de rest van de uitingen. Om het leed te verzachten ontwerp ik kosteloos deze Change the date voor jullie. Laten we voor de bruiloften vanaf juni nog niet op de zaken vooruit lopen, maar laten we er wel over praten met elkaar. Want we doen dit samen.

Ik ben er voor jullie en ik hoop dat deze nachtmerrie snel voorbij is en we weer mogen dromen over dat prachtige sprookjeshuwelijk. Blijf bij elkaar, houd afstand van anderen en stay save.

Liefs,
Jolijn

nl_NLNederlands