De persoonlijke touch aan jouw bridal look

Het jaar is snel gegaan. Oud en Nieuw staat alweer voor de deur! Ik weet het nog goed, Nieuwjaarsdag 2021. Ik laat 2020 achter me en kijk uit naar een nieuw jaar vol bruiloften én versoepelingen van de maatregelen natuurlijk. Toch lijkt 2021 niet heel anders dan 2020 voor Mijn Weddingplanner. Want ook dit jaar eindigt helaas met een lockdown. Weer zijn er geen evenementen en zijn horeca en winkels gesloten. Natuurlijk raakt dit mij ook en hebben de maatregelen veel impact op Mijn Weddingplanner. Twintig bruiloften stonden er op de planning, waarvan er er uiteindelijk tien door konden gaan.

Vorig jaar was dit nog een vervelende verrassing. Dit jaar was ik er (gelukkig) op voorbereid dat we nog niet terug zouden zijn bij de normale gang van bruiloften vieren. In sommige gevallen bracht het ook mooie wendingen. Ik neem jullie graag mee terug naar enkele momenten dit jaar en blik alvast vooruit. 

Liefde in Zuid Frankrijk

Het hoogtepunt van 2021 was toch wel de bruiloft in Zuid Frankrijk van Jennifer en Floris. Hier hebben we de liefde zonder restricties mogen vieren, zoals we altijd op bruiloften deden. Gasten hoefden zich alleen vooraf te testen. Met hen hebben wij drie dagen lang de liefde gevierd op een privé landgoed. Het was fantastisch! 

Deze mooie foto’s zorgen stiekem wel een beetje voor vlinders in je buik, toch? 

Fotograaf: Anouk de Kleermaeker

Lastig jaar

Ik wil niet spreken over dieptepunten, maar het was wel een lastig jaar. Vooral de teleurstelling was soms groot. Er zijn bruidsparen met wie ik al sinds de zomer van 2019 aan het plannen ben. 

Afgelopen 24 september stond er een bruiloft op de planning die we zo’n twee weken ervoor nog helemaal om hebben gegooid. Michelle en Rob zouden trouwen in een restaurant met een Michelinster. We keken hier enorm naar uit. Een dag na hun bruiloft zou de 1,5 meter eraf gaan en zou er weer mogen worden gefeest. Het restaurant gaf aan dat ze het risico niet durfden te nemen en zich op 24 september gewoon aan de regels zouden blijven houden. Dit betekende een zittende receptie en dinertafels per huishouden.

Gezien de maatregelen er 1 dag later af zouden gaan hebben we lastminute alles omgegooid en zijn we op zoek gegaan naar een privéterrein waar we uiteindelijk een grote tent neer hebben gezet met vier foodtrucks eromheen. Omdat het zo’n mooi weer was hebben we met dit plan een fantastische dag gehad en hebben we gewoon een feest gevierd zonder restricties. Er hoefden geen gasten te worden geschrapt van de lijst en er was geen harde eindtijd voor de feestavond. Ook deze bruiloft was er voor Mijn Weddinpglanner één met een gouden randje.

Fotograaf: Denise Motz

Waardevolle momenten…

Ik heb in deze periode zeker veel geleerd over mezelf. Bijvoorbeeld dat ik zeer veerkrachtig ben en hierdoor altijd op zoek ga naar creatieve oplossingen. Ook inspireren de bruidsparen mij met hun kijk op wat er voor hen belangrijk is bij het vieren van hun bruiloft. Doordat veel bruidsparen moesten terugschalen naar slechts een aantal personen voor hun bruiloft werd duidelijk dat juist in kleine setting je bruiloft vieren een enorme meerwaarde heeft.

Ik ben dankbaar voor de bruidsparen die zoveel vertrouwen hadden in mij in de voorbereiding op hun mooie dag en lees met veel plezier hun lieve woorden terug. Er heerst zoveel onzekerheid en weddingplanners hebben ook niet alle wijsheid in pacht. Dan is het voor bruidsparen ook een extra opgave op het los te laten en te vertrouwen.

… en waardevolle hulp

Ook ben ik ontzettend dankbaar voor de waardevolle hulp bij Mijn Weddingplanner. Zo is Karianne mijn rechterhand op bruiloften. Tijdens iedere bruiloft staat zij mij bij. Een echte topper die ik 100% vertrouw en mij aanvult als geen ander. Ze is zorgzaam (zorgt er altijd voor dat ik genoeg eet en drink tijdens bruiloften omdat ik dit nog wel eens vergeet.) en neemt werk uit handen zodat ik me kan focussen op het groter geheel terwijl zij zorg draagt voor randzaken.

Nog zo’n topper is Manon Verschoor. Zij werkt nu voor Mijn Weddingplanner als ceremoniemeester. Jullie hebben haar vast al eens voorbij zien komen. Manon is weddingplanner in hart en nieren. Ze ziet precies wat er gebeuren moet en houdt altijd haar hoofd koel. Ze straalt pure rust uit en schakelt alle belangrijke momenten moeiteloos aan elkaar.

vlnr Karianne, Manon, Marleen.
Fotografie: Davien Fotografie en Zondag Fotografie

Vooruitkijkend naar 2022 heb ik nog meer leuk nieuws! Kort geleden heb ik namelijk kennis gemaakt met Marleen Bosman. Door een interview voor haar afstudeeropdracht kwamen we met elkaar in contact. Nu is zij aan het werk op het gebied van communicatie en evenementen. Het idee om bruiloften in goede banen te leiden heeft ze nooit losgelaten – en dat komt nu mooi samen! Marleen gaat namelijk Mijn Weddingplanner ondersteunen met het creëren van content en het schrijven van blogs. Ze neemt jullie mee met alle bruiloften. En we zullen zien wat 2022 nog meer voor ons in petto heeft met haar hulp… 

Ik kan in ieder geval niet wachten en hoop dat de 20 bruiloften die komend jaar op de planning staan vol overgave tot uitvoer gebracht mogen worden. 

Tot snel!
Liefs,
Jolijn

en_GBEnglish (UK)