De persoonlijke touch aan jouw bridal look

Het nieuwe trouwseizoen voelt altijd weer als een nieuwe start. We nemen mee wat we fijn vinden, maar leren ook van het vorige trouwjaar. Zeker na afgelopen twee jaren vol verrassingen en maatregelen zijn er duidelijke trends ontstaan. Ook in de trouwwereld. Omdat trends altijd zullen blijven terugkeren, maar soms ook overweldigend kunnen zijn, help ik jullie graag om er vooral inspiratie uit te halen. 

Trends

Ik ben me altijd bewust van trends en mijn bruidsparen soms ook. Vaak laten zij zich inspireren door wat zij zien op Pinterest. Soms is dit toevallig trendgevoelig, maar vaak toch gewoon wat er bij het bruidspaar past. Het is meestal een kwestie van smaak. Samen met mijn bruidsparen zet ik een bepaalde visie om naar een moodboard. Hierdoor ontstaat vaak een mix van een aantal trendbeelden en ideeën. 

Tip: kijk rond op Pinterest, houd vast aan je bord dat jullie zelf heel gaaf vinden. Zoek ook op kleurpaletten om een goed beeld te krijgen van wat jullie mooi vinden. Houd je niet te veel aan één vaste trend. Laat je inspireren! 

Een trend waar ik eigenlijk direct al mee begon bij de opstart van Mijn Weddingplanner was de focus op het liefdesverhaal en plezier. Vroeger was trouwen vaak een redelijk formele aangelegenheid. Men trouwde vooral voor de verbintenis en om op papier alles goed geregeld te hebben. Tegenwoordig draaien bruiloften juist om het vieren van de liefde en de belofte. Het mag best wat luchtiger en dus is humor erg belangrijk. Tijdens de ceremonie, maar ook tijdens de borrel of het diner. Entertainment, grappige speeches van vrienden en familie of natuurlijk een photobooth of polaroid.

Details

Wat ik al jaren bewust bij iedere bruiloft doorvoer zijn gepersonaliseerde details.  Denk aan: Jeugdfoto’s ophangen/neerzetten. Kleine bedankjes uitdelen aan het eind. Het doorvoeren van je eigen design in de naamkaartjes/menukaartjes/welkomstbord/etc.
Waar ik ook helemaal weg van ben; gepersonaliseerde jasjes! Volgende week plaats ik een gastblog van Aim Your Wedding , zij vertelt iets over haar gave jasjes.

Kleuren 

Nog een mogelijkheid is om te werken met kleuren. Een veel voorkomende en redelijk nieuwe trendkleur is cognac/terra. Een oranjebruine en toch wat aardse kleur. Zoals deze servetten met prachtig bijpassende bloemen (foto links). Die aardse kleur zal ook steeds meer gecombineerd worden met een tikje glamour. Zo ontstaat vanzelf de sfeer die natural chic wordt genoemd (foto rechts).

Bronnen: Pinterest en De Meiden van Versier

Jullie kunnen natuurlijk ook proberen om trends in kleuren terug te laten komen in een seizoen.

Bron: chicvintagebrides 

Nieuwe snufjes

Een tijdje waren vintage kleding en meubilair heel hip. Je ziet dit nog wel, al zijn er  tegenwoordig meer trends op het gebied van technologie. Livestreams, 3D-printing of videomapping (projectie) bijvoorbeeld. Wat dat betreft is er ook een echte tegenhanger: de telefoon uit tijdens de ceremonie. It’s all up to you 🙂

Dan zijn er ook nog typische trends die zijn ontstaan door corona: lang borrelen en uitgebreid tafelen. Want wat is dat een gemis! Zelf kunnen wisselen van gezelschap en lekkere hapjes die geserveerd worden. Het liefst van lokale producten. Helemaal uitpakken? Bruiloften in het buitenland or a meerdaagse bruiloften zijn helemaal in! De volgende dag nog met een aantal gasten nakletsen over de mooie dag tijdens een brakke brunch of misschien zelfs met overnachting. 

Tot slot een nieuw begrip: anni-ception. Dat is het vieren van de eerste trouwdag op de manier zoals jullie je droombruiloft voor ogen hadden – wat helaas door corona niet kon. Slim bedacht vind je niet?

Al met al genoeg te kiezen dus. Ik begrijp heel goed dat dat erg lastig kan zijn. Of misschien klinkt dit helemaal niet zoals jullie het willen! Geen paniek! Ik sta graag voor jullie klaar om alle mogelijkheden voor jullie droombruiloft te bespreken. Dan kiezen we vooral wat bij jullie past!  

Bronnen:
Mooistemomentweddings & Villamarsi 

en_GBEnglish (UK)